mandag, august 29, 2005

Våpenhandel


P8280016
Originally uploaded by Sørheim.
Søndag var jeg(Kjartan), Tore, Filip og Satad + tre gutter fra internatet ute på tur langt ute i en landsby. Vi skulle kjøpe våpen. Alle misjonærer kan jo ha bruk for noen "gunnere", selv om vi stort sett bruker åndens sverd (som er Guds Ord jmf Ef.6,17).

Utrolig nok er dette en del av våre kulturstudier...

Våpnene vi bestilte er en blanding av gevær, armbrøst og sprettert, og de skal brukes i forbindelse med den store rottejakten om et par måneder.

Mannen som skal lage våpnene ser dere til høyre på bildet. Han er en relativt fattig bonde og han er far til en av guttene fra internatet. Godt å vite at han gjorde en veldig god handel med oss. Vi prutet prisene godt opp.

Mannen i blå skjorte, som sitter og tegner våpen, er Satad. Han er en god venn og en utrolig ressurs for oss. Han drar oss med rundt om kring og lærer oss på en unik måte mye om kulturen på thai-landsbygden. I tillegg er han vår personlige "handyman", han fikser absolutt alt. Særlig for meg og Espen så må jo dette oppfattes som en Guds gave...

3 kommentarer:

Agnar Aasland sa...

Nå begynner dere med aktiviteter som eg begynner å misunne dere! Høres utrolig kjekt ut å få komme litt ut på landsbygda og få sett seg litt om. Skal forsåvidt litt på landsbygda i morgen eg også,- dagstur til Bodø.....

Anonym sa...

fortår at vi må å på "gummisålr når vi kommer til dere. Forlig å komme på kant med folk som går i Olav den helliges fotspor.
Hils kjente
sigmund og sv.far

Anonym sa...

I min oppvekst var kuler fra kjartans luftgevær en konstant trussel. Som den sportsmannen du fortstatt liker å tru du er ser eg ikkje bort fra at flaggrende sabler kan bli et problem både for mennesker og interiør! Regner med at Eirin tilføyer noen husregler etter denne informajonen!

Hilsen Thorbjørn