onsdag, november 30, 2005

Hvorfor misjon?


7
Originally uploaded by Sørheim.
Kirkemøtet 2005 er over. I en uke har kirkens menn og kvinner diskutert hva det vil si at vår kirke er "en misjonerende kirke".

Mye kan sies om det som kom frem. Noe var bra, noe var mindre bra.

Denne lille artikkelen er ikke et "sint" leserinnlegg mot kirkemøtet, men det er en kort beskrivelse av våre tanker om misjon. Hva er misjon, og hvorfor er vi misjonærer?

For oss er misjon dette ene: "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv". Joh.3,16

Misjon er er ikke ord og formuleringer, tanker og strategier, meninger og kompromisser. Misjon er i sin kjerne det å dele budskapet om Jesus Kristus med dem som ikke tror.

Misjon er å søke å leve et liv som vitner om Jesus, et liv som får andre til å lengte etter å følge den samme Herre. Dette er ikke et liv der man blir trykket ned og underlagt mange lover. Det er tvert i mot et liv som er fylt av mening og nåde.

Alt begynner med nåde. Både frelsen og livet vi lever.

Hvorfor er vi misjonærer?

For det første, vi er misjonærer fordi alle kristne er misjonærer. Øverst på siden vår ser dere "misjonsbefalingen". Dette kallet om å vinne disipler gjelder alle kristne. Hver på sin måte.

For det andre, så opplever vi det som Guds vilje for livet vårt at vi nå skal være misjonærer i Thailand. Vi tror at Gud har planer om å bruke oss her. Hvordan og hvorfor vet vi ennå ikke, men der Gud leder oss ønsker vi å være...

Ingen kommentarer: