fredag, januar 20, 2006

Prester på "shopping"


Prestekjolekjøp
Originally uploaded by Sørheim.
For Kjartan har fenomenene "prestekjole" og "shopping" alltid vært å regne blant verdens mange unødvendigheter.

I dag var dagen der disse unødvendigheter skulle integreres i Espen og Kjartans "prestekjoleshopping".

I en katolsk butikk for diverse preste-effekter ble vi målt opp og ned, frem og tilbake av en hyggelig sydame.

(Som en kuriositet kan vi nevne at Espen, i prosentvist forhold til total kroppsmasse, vant den interne skulderbredde konkurransen. Hva brystmål angår var Kjartan i en egen klasse).

Etterhvert som kjolene ble målt og stolaene prøvd, må jeg erkjenne at entusiasmen nådde uventede høyder i en lavkirkelig sjel. Vi fikk presteshoppingfeber!

Resultatet ble hvert vårt sett av følgende: Prestekjole, stola i fire farger samt to prestekjorter. Alt til den nette sum av kr 750 (En sum som bør evne å imponere alle prester i moderlandet).

Resultatet vises så snart det foreligger.

5 kommentarer:

onkel Petter sa...

Synes eg ser for meg gutta på handletur ja! Godt at entusiasmen steig under handelen. Underleg at misjonsprestar må til skreddaren for å bli kyrkjeleg orientert og gira. Herrens vegar er uransakelege.
Ønskjer til lukke med prestekjolane og tenesta i dei! Vurderer no om eg skal sende mål eller ta ein tur - dette må verkeleg vere ein god handel!

Kjartan, Eirin og Kaja sa...

Kjære Onkel Petter!

Vil bare si minne om at kjolekjøp i Bangkok finansierer hele turen. Kjøp en ekstra til dine fattige kolleger og du går i pluss!

Vi anbefaler ditt siste alternativ

mamma sa...

Dette høyres bra ut og du veit, mammma er spent på "stolaen". Er ikkje heilt sikker på om eg "stolar" på deg med den... Elles synes eg det er løfterikt at onkel Petter vurderar å finansiera Thailandtur med ny prestekjole. Det er jo eit godt teikn inn i den aktuelle kyrkjedebatten her heime, men også det at han vurderar ein Thailandtur...

Kjartan, Eirin og Kaja sa...

Kjære mamma. Lurer litt på denne henvisningen til kirkedebatten. Er det finansieringsformen du sikter til, eller er det rett og slett det at du vil ha Onkel Petter ut av landet før debatten drar seg til?

Prestekjolen må du ikke ta så høytidelig. Vi er alle prester vet du!

Kjartan

lillesøster Bente sa...

He he he he he he ser det for meg broderen. lykke til da.(og så må du ikke snuble i prestekjolen.... =))