onsdag, september 27, 2006

Fart i sakene

Endelig er det blitt fart i sakene her i Thailand. Bare en liten uke etter at vår plassering kom i boks har vi allerede rukket å bli godt involvert i Mukdahan.

På søndag kom vår representant Dag Johannessen på besøk for å "briefe" oss på tingenes tilstand. Det er alltid kjekt å få besøk av Dag, han har som regel mye spennende å fortelle. Denne gang var det ekstra kjekt å få drøfte detaljer angående vår plassering.

Mandag og tirsdag var vi (Sørheim, Tveten og Ngamchalad) på tur til Mukdahan. Sammen med biskopen og Dag reiste vi for å møte evangelisten Sim.

Dette var gode og viktige dager. Det er godt å merke at vi alle sammen, med våre ulike utgangspukt, har en felles iver og brann for dette nye kirkesenteret.

Under disse møtene kjente vi for første gang at vi endelig var i "skikkelig arbeid". Til tross for at vi ennå har en del språklige barriærer å bryte, så fikk vi drøftet tanker, utfordringer og drømmer vi alle bærer på.

I tillegg til senterets innhold ble også senterets "ytre" drøftet. På dette bildet ser dere (fra venstre) Dag, arktitekt/entreprenør, biskop Visanukorn og evangelisten Sim som ivrig diskuterer byggeplanen.

I denne innholdsrike uken har jeg, Kjartan, også hatt min skikkelige debut som thai-predikant. Jeg har tidligere bidratt med kortere vitnesbyrd, men på søndag var tiden moden for å stå oppført som hovedtaler i Ubon menighet.

Dette var en god erfaring. Det er en meget stor tilfredstillelse å merke at jeg er i stand til å kommunisere sammenhengende på thai i 20 min. Særlig når det til alt overmål virket å bli forstått!

I dag har vi vært i Ubon og fornyet våre thaisertifikater. Den lange ventetiden brukte vi på å feire vår fremtidige flyttesjau. Sammen med våre trofaste venner Tveten og Ngamchalad spiste vi ekte Isan-mat på en av byens restauranter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi gleder oss sammen med dere! Har jo et håp om å få en tur sammen med dere til Mukdahan. Imponerende at du nå komuniserer det glade budskap på Thai.
Mormor og morfar

Maria og Espen Tveten sa...

Vil bare understreke, som en litt objektiv kollega, at Kjartans tale var meget bra. Både språkmessig og innholdsmessig. Imponerende.

Maria

Marit og Satad sa...

Kjempekjekt å være sammen med dere i Mukdahan. Vi gleder oss veldig til å stå sammen med dere i arbeidet som skal drives der.

Tror vi sammen vil bli et bra team.

Anonym sa...

Det hørres veldig spennane ud. Det e så bra at dokke får reisa samen med begge de andre familiane og. Nå sidde eg på jobb å bare gjespe. Blei klar for ferie ein dag for tiligt. Det ska bli fantastisk med høstferie/avspasering i mårå. Har fått klar beskjed om at det ikkje e ferie, det e avspasering.

Eg e forresten veldig glae i dokke. Glede meg t å få snakka me dokke ein gong i løpet av helga. Hvis me ikkje får det t då så kan me ta det ein gong i løpet av uka. Eg ska jo ikkje på jobb heila den uka.

Mange klemmer fra Siril

Anonym sa...

Veldig godt med praten på onsdag, Eirin! (Som vanlig)Glede meg te å besøke dåke i Mukadahan!

Anonym sa...

Dette var gode meldingar og det nydelege paret på første biletet er stolt over å "eiga" ein del av. Bestemor hadde fått utskrift av det hjå tante Ingvild, og ho frydar seg- "sjå kor fine dei er" seier ho oppatt og oppatt.

PS. Torgeir har fått ein son som heiter Oscar August. Var ikkje det koselig med farfar sitt namn?