tirsdag, desember 30, 2008

Kirkebygging

Det går virkelig fremmover med kirkebyggingen her i Mukdahan. Som nevnt i forrige innlegg ble det midlertidig ryddet for julefest 25.des, noe som var en bortimot rørende opplevelse for en meget uskolert "byggleder".

Utvendig er de nå stort sett ferdig med å rette opp i gamle feil. Mye har blitt revet ned for så å bli bygd opp igjen, og mange forsterkninger er gjort. Det er derfor ekstra kjekt at vi nå er inne i den avsluttende utsmykningsfasen der kirken raskt blir et flottere bygg. Vinduer er på plass, fliser begynner å komme på øvre fasade og grunningsmaling er strøket. Og ikke minst, den bokstavlige kronen på verket, korset i tårnet er steget til værs.

Innvendig er det bare mindre arbeidsoppgaver som gjenstår. Et strøk med maling, kledning av søyler, fuging av fliser, innredning av doer og diverse småjusteringer. Dette er jo for ingenting å regne når man ser tilbake på de til dels store problemer som har gjort seg gjeldene over drøyt 3 år.

Tusen takk til alle dere som ber for denne byggeprosessen. Det har gjort utslag! Vi har fått en utrolig god entrepenør som jeg nesten ikke kan forstå hvordan vi plukket opp av hatten. En meget bra mann som attpåtil er vår nabo.

Nå kan dere alle gjøre dere klar til storslagen innvielse 24.mars 2009! På min (Kjartans) bursdag. Ikke verst. Deretter vil jeg og byggebransjen skilles til gjensidig glede. Jeg trives utvilsomt bedre med å snekre på disipler, visjon og strategier.

6 kommentarer:

Anonym sa...

HELT UTROLIG HVOR FLOTT KIRKEBYGGET HAR BLITT.IKKE MINST I FORHOLD TIL HVORDAN DET VAR NÅR VI VAR OG SÅ DET. ER NESTEN MISUNNELIG, VI HAR JO OGSÅ BEHOV FOR KIRKE I VÅR MENIGHET. MEN DELER GLEDEN MED DERE. NYTTER ANLEDNINGEN OG TAKKER FOR "DET GAMLA" SÅ ME SEIE HER PÅ BERGET.
tAKKER FOR ETTERLENGTEDE BILDER FRA JULEFEIRING.
hA ET RIKTIG GODT OG VELSIGNET NYTT ÅR.
MORMOR OG MORFAR

Anonym sa...

Skriv berre under på det Gandalingane skriv (bortsett frå at vi har kyrkje....) Dette blir ein flott fødselsdagspresang,Kjartan.Skulle gjerne vore med på begge feirigane.

mamma

Anonym sa...

Hei.Fantastisk å se hvor bra det blir.Ja bønn hjelper,så vi må bare fortsette å be for dere alle,arbeidet i Guds rike og den nye kirka.I slutten av januar får dere besøk av ei gruppe trøndera,så da får vi nok vite enda mer om det som skjer hos dere.Her på Mjuklia har vi Nålk,med 60 deltagera og ledera.En flott gjeng som er samlet om Guds ord.Her er det snø og skiføre,så det er bare å ta seg en tur.Jeg ønsker dere Guds rike velsignelse og lykke til i det nye året.varm klem fra Gunn

Anonym sa...

Ja, dette er virkelig rørende å se! Så flott! Det kjennes som det lyser velsignelse av det - ikke minst etter både å ha kjent på den optimistiske forventningen da prosjektet kom i gang - usikkerhet da det sto i stampe - og nå dette utrolig flotte neste ferdige resultatet. Og aller mest vil vi be om og ønske at det blir til stor velsignelse og sterkt vitnesbyrd som kan gi rom for fortsatt levende kirkebygging og kirkevekst med stadig nye levende steiner!

Anonym sa...

Fantastisk!! Endringene fra vi var der i januar er utrolige - det er blitt skikkelig flott.
På Erdal ventet vi på ny kirke i mer enn 20 år og gleder oss stort over at den nå er på plass.
Vi kjenner det nesten på samme måten med denne kirken selv om den ikke er "vår".
Gleden er nok enda større hos dere.... det er ingenting å si på innsatsen - og byggelederen har all grunn til å være stolt over arbeidet!

Anonym sa...

Så FLOTT den e blitt!!!!! For 1 år siden når me va i kjerka så va det jo nesten bare byggeplass!