søndag, oktober 16, 2005

Rottejakt "light"


PA160058
Originally uploaded by Sørheim.
I dag var Kjartan, Espen, Satad og Stadads nevø på en oppvarmende rottejakt. Den virkelig store rottejakten, jakten der vi med begrensede ferdigheter skal prøve å skyte rottene, er ikke før på nyåret. I dag var det rottefeller som var tingen.

Rottefeller i Thailand er ikke som rottefeller i Norge. I Norge tenker man først og fremst på skibindinger, og ikke på halvdøde rotter. I Thailand er det derimot de halvdøde rottene som står i fokus.

Selv om både Espen og Kjartan sliter med et noe redusert jaktinstinkt, så var det kjekt å tusle gjennom risåkereen for å se etter rottestier og andre strategiske fellesteder.

I morgen er det på med vekkerklokke kl 05.15. Vi må nemlig skjekke fellene før sola blir stekende. Grunnen er denne: Stekende sol og halvdøde rotter er en dårlig kombinasjon.

I utgangspunktet er Kjartan skeptisk til rottespising, men tanken på solsteikte, oppblåste, blodige og halvdøde rotter bringer skepsisen over i kvalme. Best å komme seg opp i tide...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fantasike bilder! Kjekt å se, at Kaja prøver seg på perling, har friskt i minne utallige produksjoner i eirins barndomstid. Ser frem til rottemiddag (helstekt eller?) Hildur vil ha de godt kokte.
Hun er nettopp kommet hjem fra oslobesøk hos siril. Alt godt til dere tre.
mor og far

Anonym sa...

Hei kjartan.

ser ikke for meg deg på rotte jakt. Men det er sikkert et vakkert syn. He he =)

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

Tusen takk for meldinger! Det setter vi stor pris på.

For resultatet av rottejakten viser vi til Espen og Maria sin blogg. Linken finner dere på vår side.

Anonym sa...

Synest eghar vore ganske positiv i kommentarane mine her på bloggen så langt, Kjartan. men no vaknar visst "tanta".. Rottefanging er ein edel ting, men rottesteik?