mandag, februar 27, 2006

Satad's rike

Denne helgen var vi på tur til Surin. Surin er en provins som ligger sør i det nord-østlige Thailand, helt på grensen til Kambodsja.

Surin er hjemstedet til Satad, Lek (barnehagetante), Be og Phen (gartner og hushjelp). For oss var det veldig kjekt å få et nærmere kjennskap til dette sted som er så viktig for dem alle.

På dette bildet ser dere Lek og Satads søster. Hele familien var utrolig hyggelige folk og de tok i mot oss på en fantastisk måte.

Surin er et av de fattigste områder i Thailand. Befolkningen stammer stort sett fra Kambodsja og de snakker et språk som ligner veldig på khmer språket. Vi forstod i alle fall ingenting... I Ubon provinsen, der vi bor, er det laotisk avstamming og språk som dominerer.

Det var meningen at vi i løpet av helgen skulle få oss en tur over grensen til Kambodsja. Dette klarte en meget vrang grensevakt å hindre oss i. Irriterende.

Likevel så var det veldig spennende å komme seg en tur opp i "jungelfjellene" som ligger i grenseområdet. Dette er et område som har vært utsatt for mye ondskap under Pol Pots regime. For våre venner fra Surin var det vanlig kost å høre skyting, bombing og detonerte miner.

Det var utrolig spennende å være en slik plass med så kyndig guiding som Satad kunne by på. Han kjenner denne jungelen ut og inn, og jeg skal love dere at hans historier og erfaringer er helt ufattelige...

Kajas høydepunkt på turen var et stopp på en lokal restaurant.

Ingen kommentarer: