onsdag, mars 01, 2006

Sørheim's spisser formen
Uten å overdrive/skryte kan vi stolt vise frem misjonærekteparet Sørheim sin store hobby, "fysisk fostring"!

I store deler av vårt unge liv har vi i liten grad blitt assosiert med slike anstrengende aktiviteter. Kjartan var f.eks en selverklært "sofa-fotballproff" til godt opp i 20-årene.

Her i Phibun brukte vi de første 6 mnd til å finne ut hvordan vi skulle tilrettelegge treningen til lokale forhold. Også på treningsfronten er det viktig med kontekstualisering. De to viktigste hensyn å ta er temperatur og ville/gale/stygge/hissige/MANGE løshunder.

Det frister lite å jogge i 37 grader pluss med 5 lokale nabohunder i helene...

Vår løsning på problemet ble å flytte innendørs, innkjøp av trimsykkel og tredemølle. På den måten slipper vi unna både varme, hunder og svært skuelystne naboer.

Vi satser på at de tunge investeringer vil jevne seg ut med sparte utgifter til legevaktbesøk og stivkrampesprøyter...

7 kommentarer:

en bestefar på Askøy sa...

Stiiiilig!!
Det kan være lurt å ha en TV- skjerm i nærheten. Da får dere på en måte sett mer av f.eks naturen eller mennesker.

mamma sa...

Reine treningsstudioet, nett som heime i stovene i Masfjorden. Forskjellen er berre at pappa trimmar åleine.....

onkel Petter sa...

Imponerande satsing på det fysiske vil eg seie - dette såg gyslig stilige ut. No gjeld det berre å halde ut. Og så må de passe på å utjamne farta mellom sykkel og tredemølle slik at ikkje den eine syklar frå den andre. Men du kan jo sette frå deg sykkelen - Eirin - så kan Kjartan hoppe på den når han når deg att! Elles har fastetida starta i dag - men er dette uttrykk for botsøvelsar?

Siril sa...

Spreke folk. Dokke imponere meg altså. Men når eg såg på bildet, så trudde eg mesten at du sprang i sykkelbuksa Kjartan, men når eg såg nermere så va det heldigvis ikkje d. Godt at du ikkje har blitt påvirka av dine svigerforeldre der.
Siril

Pappa sa...

Dette ser lovende ut. Da skulle sjansen for å holde formen under noen ukers Thailand-opphold være sikret. Går ut fra at der er litt ledig tid mellom øktene dere bruker apparatene. Ellers kan jeg absolutt forstå uroen for aggressive hunder... - selv om det ikke er på joggeturer jeg har hatt størst problem med arten....

Janne sa...

Agressive løs hunder og rabies... Støtte invisteringen!

Morten Sandland sa...

Dette vil dere ha igjen for! Har selv jogget i Ubon med galne hunder etter meg. For meg ble løsningen morgentrim i en park uten hunder. Forfriskende! Jog on!
Morten S