søndag, oktober 15, 2006

Moon, en elv til glede og nytte

Gjennom Phibun renner den flotte elva Moon. Moon er en av de mange livskilder som snirkler seg gjennom de nordlige, midtre og nordøstlige deler av Thailand.

Elvene har alltid hatt en helt sentral plass i menneskers hverdagsliv. De har vært grunnlaget for bosetting, næringskilde og transportvei for det thailandske folk i århundrer.

I Phibun har Moon fortsatt en helt sentral plass i den lokale kultur. Ikke bare som matfat, men også i forbindelse med religiøse høytider og fornøyelse.

Denne helgen er det fornøyelsen som har stått i fokus. Elvepadling er en folkesport i vår region, og i går var vi tilskuere til en stor festival der de ulike bydeler skulle utkjempe sin kamp om heder og "padleære".

Det var stor steming i byen, folk var ikledd supporterutstyr, duskedamene var på plass og dundrende musikk bidrog til en kollektiv nedsatt hørsel.

NYHET: Få et innblikk i stemningen ved å se på en kort VIDEO! For å se trykk HER.

Som dere ser av vårt avslutningsbilde så var det også fritt frem for skuelystne unge munker. Disse guttene gjennomfører for tiden sin "buat" plikt. "Buat" er ordet man bruker om gutter og unge menn som gjennomfører en tidsbegrenset tjeneste i tempelet. Målet for denne tjenesten er å bringe "merit", god karma, til sin familie. Denne dagen var det likevel egen fornøyelse som stod i sentrum.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fornøyelsen har stått i fokus her i Norge også, særlig i kveld. Jeg sier bare "Brann, Brann, Brann, Brann, heia Brann. Heeia Braann" ;-D

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

Jeg tar det forgitt at din kommentar ikke er basert på ironiens premisser, men at du endelig er å finne blandt de røde supportere.

Håper alle har fått med seg vår bloggrevolusjon! Video kommer til å bli en slager!

Kjartan

Anonym sa...

Nylig hjemmkommet fra det hellige land, nedlastet med inntrykk på minnebrikke og "hardisk", gleder vi oss "innmari" til å treffe dere igjen. Skulle bare ønske at noen kunne satt en sprøyte i bakenden slik at vi våknet friske og opplagde på flyplassen i Ubon, tross flott og ny flyplass i Bangkok. Har hatt en fantastisk rundtur i Israel sammen med en fantastisk gjeng, mange av dem hilser.
MEN NÅ ER DET SNART THAILAND OG FAM. SØRHEIM. Skulle bare ønske at noen kunne satt en sprøyte i bakenden slik at vi våknet friske og opplagde i Ubon, på tross av flott og ny flyplass i Bangkok.
mormor og morfar

Anonym sa...

Fint å se dere "live"!!! Fortsett med det!
Klem Ingvild

Anonym sa...

Flott, Kjartan - er imponert - men aller mest flott framskritt med sikte på å holde kontakt så godt som det bare er mulig. Og veldig kjekt med praten på Skype i dag - får se hva jeg får gjort nå når vi har ferieuke med bidrag også fra vår side.

Bestefar

Anonym sa...

Det var gøy å se dere live, ja. Håper på mer av det.

Min første kommentar var ikke ironisk ment, bare sarkastisk!

Men RBK avga også poeng i dag, så da blir nederlaget værre å tackle for Bergenserne i neste helgs seriefinale.

Sjelden jeg gleder meg til kamper i norsk fotball, men dette kan bli gøy.