torsdag, november 16, 2006

Rishøst

For tiden holder den nyordinerte Phibun-presten Ondjan på å undervise Espen og Kjartan i bibelsk og liturgisk språk. Etter dagens økt inviterte han oss med ut på kirkens risåker der mange fra menigheten var i full gang med innhøstingen.

At kirken har en egen risåker er nytt av året. Den ble kjøpt med midler fra NMS i april. Ondjan fortalte oss ivrig om alle mulighetene for inntekter denne risåkeren medfører. Foruten dyrking av ris planlegges det også frukthage og fiskeoppdrett.

For de fattige kirkene her på den thailandske landsbyd er dette med selvunderhold et viktig, men dog vanskelig mål. Det var derfor flott å se den gnisten denne muligheten skapte i Ondjans øyne.

En annen ting som var flott å se var dugnadsånden som rådet på rismarken. Flere av dem vi møtte i dag har brukt de siste dagene, fra tidlig på morgen til sent på ettermiddag, for å tjene menigheten på marken. Dette med dugnad kan thaiene!

PS: Dere som savner Eirin og Kaja på bloggen har håp i sikte. De retunerer i morgen fra et ukeslangt opphold i Hua Hin og Bangkok. Jeg (Kjartan) gleder meg...!

Her følger et billedgalleri fra dagens nye erfaring

Ondjan viser stolt frem rismarken.

Hvorfor ser dette klønete ut? Noen forslag?

Kjøretøyet som regjerer rismarkene.

En eldre sjarmerende dame leter etter dagens mat i en pytt. Frosk og landkrabbe er for delikatesse å regne!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eg ville gjerne sett risåkrane klar for hausting, kjekt at du sende bilder av dei. Handelaget ditt er vel kanskje ikkje heilt det beste, men det er jo ikkje desse "kvite åkrane" som er arbeidsmarkene dine.
Eg og gler meg til jentene dine kjem heimatt. Me må ha oss ein prat i helga.

Anonym sa...

Hej!
Tyvärr har jag lämnat Thailand för den här gången,men vad roligt att ni åter döpt människor i Mukdahan, var själv med om ett av det senaste! Hoppas allt är bra, och välsignelser till er alla!

Anonym sa...

Begynner å komme i "rute" igjen, etter å ha vært litt døgnvill i noen dager. Snyns at du tok deg riktig så godt ut på "lismarkene", Kjartan. Vil også nyte anledningen til å take for et fantastisk samvær med dere. Hildur begynte i jobb igjen i dag. Så må dere hilse alle kjente.
Mormor og Morfar