lørdag, mars 17, 2007

King of the road

Phibun, Mukdahan og dertil tilhørende distrikter er herved advart. Sørheim har fått seg motorsykkel!

Etter at vi i lang tid hardnakket har avvist alle forslag om å anskaffe oss et tohjult kjøretøy, har vi i dag gjort helomvending.

Når vi nå snart skal ta fatt på vårt arbeid her i Thailand vil Eirin, Kjartan og Kajas avreisetidspunkt ikke lenger være like samkjørte, og vi ser dermed nytten av et supplement til vår gode bil.

Når det er sagt, så skal det også sies at det ikke utelukkende er fornuften som har vunnet frem. Vi falt pladask for denne lekre doningen, en Yamaha Fino 115 kubikk. Med sin sjarmerende Vespa-aktige retro stil har den allerede vunnet våre hjerter. Og ikke minst, sjekk den kule og matchende hjelmen med dertil kledelige briller!

Å kjøpe motorsykkel (eller er dette moped?) er ingen kjapp affære her i Thailand. Et utall dokumenter må skrives og undertegnes, og et like stort antall arbeidere må få prøve sin engelsk med den stakkars utlending.

Men når enden er god er allting godt. Alle potensielle tålomodighetsprøver ble luftet vekk under Finoens første kjøretur på thailandske grusveier. Dette var jo overraskende gøy!

8 kommentarer:

Thaimaria sa...

Stiiiiilig sykkel! Håper kjøringen står i stil...

Anonym sa...

Tenker og at det var gøy. Du må ta ein kjøretur på vegen forbi huset deres. Det er ein flott tur. Gratulerer medny MC.

Anonym sa...

Kjempestilige MOPED, Akkurat passe for enn pensjonist. Hint-hint-hint. Hjelmen står i stil te mopeden.
moror og mofar

Anonym sa...

..huff då! Eg tenkjer automatisk, og med blanda kjensler, på ein raud Vespa som i ein viss periode utfordra mine søner ut over mamma si tolegrense...
Mi siste åtvaring på motorsykkelfeltet: Kaja får ikkje lov til å sitja på!!
Lukke til(og eigentleg kunne eg tenkt meg ein slik eg og..)

Anonym sa...

Gratulerer med ny blogg, kjempefin og interessant!
Lykke til med nytt kjøretøy.Også
flotte saker. Men vi vil ikke ha noen kappkjøring mellom fam.Sørheim og fam.Tveten på de mange grusveiene i Phibun!!
Hilsen fra Bamble.

sivml sa...

hello I'm fino! How are you? sitat fra Happy telefonkort... Gratulerer med finfin sykkel!:)
siv

Anonym sa...

Kuuul sykkel!! Hehe, skikkelig thai'ish! Stiligt! Alltid kjekt å gå inn på nettet å på bloggen dåkkas! Må fylla me på dei spennanne tingå så skjer i Phibun!! Tenke på tidå vår (teamet 05/06) i Thailand, for ei spennanne tid å for et spennanne land! nå spare eg t Thailandtur me jul, d blir så bra!! Lykke t me jobb å skule! Hils Seephan!! Klem Camilla

Kari og Knut Fr. Sørheim sa...

Hei - flott sykkel - blir reint nostalgisk, - men tankene går lenger tilbake enn mammas røde minner... - til en lysgrønn sak, på 150 kb (Vespa), som krevde skikkelig sykkellapp og ble forært en ung teologistudent av far til kjæresten til bestekameraten ... - etter han egenhendig hadde brukt titalls timer på oppussing ... - det var tider, det ... - håper du får mye glede av den nyervervede - men kjør forsiktig - lær gjerne fartsnivå av Phibuns to-hjus-medtrafikkanter .... Hilsen en mimrende pappa.