lørdag, mai 31, 2008

Spennende møte i Mukdahan

Forrige helg hadde vi et meget spennende møte med Mekong Mission Forum her i Mukdahan. Vi fikk anledning til å fortelle om vårt arbeid til en rekke kirkeledere fra 17 forskjellige land. 17 forskjellige land som alle deler et sterkt engasjement for Mekong regionen. Les mer om dette på Tveten sin blogg (trykk HER)

I dette innlegget vil jeg trekke frem det jeg kanskje synes var det aller mest spennende denne dagen, en lang og god samtale med presidenten, presidentfruen samt lederen for lekmannsopplæringen i LEC (Den evangeliske kirken i Laos). Dette er spennende folkens! LEC er en kirke i sterk vekst. Under vanskelige yttre omstendigheter har det foregått en kraftig vekkelse i denne kirken de siste ca 15 år.

Hele kirken (LEC) fremstår som et stort lekmannsarbeid, og de jobber etter mange modeller som er meget relevante for den kontekst vi jobber i her i Nordøst Thailand. Med mange både kulturelle og språklige paralleller til Thailand er vi sikker på at LEC vil utgjøre en viktig rollemodell for vårt arbeid videre.

Ingen kommentarer: