lørdag, november 29, 2008

Seminar i Rayong

Søndag til onsdag denne uken var Kjartan sammen med 7 thailedere fra distriktet på langtur. I regi av prosjektet vi driver hadde vi lederkurs i Rayong, ca 700 km sør for Mukdahan.

Prosjektet er egentlig begrenset til det vi kaller distrikt 4 av ELCT, dvs nordøst. Grunnen til at vi likevel satte kursen mot Rayong er at det der befinner seg en gruppe på ca 40 medlemmer fra en av våre menigheter. De arbeider på en gummiplantasje i fjellene i provinsen.

Disse menneskene har ingen prest eller menighet som tar seg av dem i det daglige, og hva er da bedre enn å sette dem i gang med lekledertrening? Frem til nå har de aldri sett muligheten for at de kan organisere et menighetsfellesskap seg i mellom, men etter at vi hadde foret dem med nye visjoner, undervisning og oppmuntring var det en svært motivert gjeng vi forlot. De skal ha sin første samling allerede neste uke! På bildet over ser dere prosten Subin som ivrig fremlegger visjon og verdier for prosjektet.

Gruppen i Rayong valgte selv ut 4 ledere (bildet over) som skal komme og følge programmet vårt i Mukdahan, og vi har en forventning om at denne gruppen ikke bare skal ivaretas, den skal også vokse!

Det var kjekt å reise på tur sammen med gode thaivenner og medarbeidere, og det var kjekt å møte den flotte gjengen i Rayong. Da lever man fint med lang kjøretur, rar mat, varme, myggnett og friluftsdass.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt å se bilder og lese om tur til Rayong! Håper det står bra til med dere og at dere er ved godt mot! Morten

Anonym sa...

Hei!
Slik er altså også misjonærlivet - interessant å sjå! Håpar du er ute av nettet att Kjartan! Lukke til med tenesta og prosjekta! Elles har eg gjeve stemme i røystinga - hemmeleg - men morkake er sikkert sunt - proteiner eller??