mandag, mars 27, 2006

Historisk møte i Udon Thani

Denne uken er jeg, Kjartan, i Udon Thani på et historisk møte i NMS sammenheng. Vi er samlet til tidenes første faglige NMS konferanse med deltakere fra samtlige land der NMS har evangeliserende og menighetsbyggende arbeid.

For oss Phibunere er Udon Thani "hjemmebane", og vi stiller friske og opplagte etter en kort og behagelig reise. En smule lengre i masken er våre gode kollegaer fra Brasil, Frankrike, Kamerun, Etiopia, Madagaskar, Midtøsten, Japan og Norge. Noen har reist i 2 døgn for å delta på denne begivenheten.

Uansett, det lover for at de alle får valutta for slitet.

I vårt første møte i dag har vi hatt fokus på Laos. Hva kan vi lære av kirken i vårt gode naboland? I en situasjon preget av forfølgelse, kommunisme og fattigdom har kirken i Laos vokst fra 10 000 medlemmer til 100 000 bare siden 1990! Og det helt uten hjelp fra misjonærer!

I møte med en så dynamisk, flott og selvstendig kirke er det virkelig tid for selvransakelse og ydmykhet. Vi blir utfordret på dypet av hva det vil si å være en misjonsorganisasjon. Noe vi forøvrig, etter min mening, bare har godt av.

Med kirken i Laos i bakhodet går jeg resten av uken i møte med store forventninger! Dette er spennende!

2 kommentarer:

Maria og Espen Tveten sa...

Der skulle man vært gitt.
Nyt oppholdet. Dette er snadder for deg. Noter for livet og kom entusiastisk tilbake.
Espen

mamma sa...

- eg forstår godt at dette er spanande for deg - gler meg over alt du får læra og vera med på!!