lørdag, mai 12, 2007

Jesaja 43,19

Dette bibelverset har vært en gjenganger i våre sammenhenger helt siden vi kom til Thailand. Til det kjedsommelige har vi ønsket å oppmuntre folk med dette flotte verset som taler om at Gud skaper noe nytt i blandt oss.

Det er ikke godt å sette ord på hvorfor dette ordet har vært så sterkt fremme i vår bevissthet, men vi tror det er en "drive" Gud har gitt oss, selv om vi ikke vet hvor det fører hen.

Men faktum er at Gud omgir både oss og våre gode thaikolleger med nye, til dels omveltende ting hele tiden. For vår egen del må det sies at med bare to år på misjonær-baken, så overrasker det nok ingen at mye oppleves nytt. Men vi tror og håper at dette er noe mer.

Denne siste uken har vært en sterk bekreftelse på at Gud virkelig gjør noe nytt og godt i blandt oss. Sammen med ca 35 ledere fra ELCT har Kjartan og Knut Hallen deltatt på et lederseminar i Bangkok (se forrige artikkel).

På dette kurset fikk vi presentert en undervisning som var helt utrolig bra. Både fra thaier og fra "utlendinger". Her ble viktigheten av disippelskap, utrustende lederskap, nådegavebasert tjeneste, integritet i eget liv og mange andre sentrale anliggender hamret inn i oss på en nådefull måte fire dager til ende. Det hele var pakket inn i en kraftfull lovsang og bønn om frelse for Thailand.

Jeg, Kjartan, tar ikke lett til tårene, men denne uken har det holdt hardt! ELCT har mange tøffe tak bak seg de siste par år, noe som kanskje toppet seg på årets generalforsamling. Det var derfor fantastisk å se den gryende entusisasmen og gleden disse dagene førte med seg.

Det er grunn til å håpe at dette ikke er et blaff. Om tre måneder samles vi igjen her i Bangkok. Sammen med de 300 andre thai-kirkeledere skal vi da gå gjennom ytterligere 3 moduler.

Vær med og be om at Gud skal fortsette å skape noe nytt i Thailand, i vår kirke og i våre liv. Takk for alt det flotte som er gjort allerede av de lokale og av tidligere misjonærer. Det er den grunnvollen som disse har lagt vi nå skal bygge videre på. Be om en fornyet ånd som våger å ta og å gi fra seg ansvar, slik at kirken som Jesu legeme skal bli et kraftfult lys og salt i Thailand. AMEN!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott å registrere din entusiasme. Ja vi skal be for dere og landet og at nådegavene får virke blandt dere.
mormor og morfar

Anonym sa...

Når eg lese dette, kjenne eg at eg e så stolte av dokke. Det e så bra at dokke e så ivrigge i å gjørr ein tjeneste for Gud blandt menneskene i Thailand.
Siril

Kjartan, Eirin, Kaja og Mathea Sørheim sa...

I dag tidlig, 7 timer etter at jeg skrev denne artikkelen, satt jeg og spiste frokost.

Da kom det en gruppe med folk fra USA og Fillippinene og satte seg med meg. De fortalte at de var i Thailand for å se hva Gud gjorde her. De hadde en spesiell opplevelse at Gud gjorde noe nytt og spennende i Thailand! Og de var altså kommet hele denne veien for å se hva dette var.

Vi hadde en utrolig flott samtale sammen, og gjett hvilket bibelvers som ble referert hyppigst; Jes 43,19.

Ingenting er mere spennende enn å jobbe i Guds kirke.

Kjartan

Anonym sa...

Gler meg til å få ein prat snart! Har prøvd å ringja,men kanskje er de ikkje heime???
Kjekt å lesa om det de opplever.

Ingvild, sa...

Spennende å lese hvordan Gud arbeider på samme måte både her og der. Våre livssituasjoner er så utrolig ulike. Allikevel kan vi be den samme bønnen! Jeg likte den setn om at det ble prenta inn på en nådefull måte!!! Nåde til hvile og nåde til aktiv tjeneste!

Berit sa...

jeg kan bare tilføye ja og amen og halleluja!